DAY 3: AIR FILTER, REINDEER and PAPRIKA

Short English text today. Longer in Norwegian due to dialog.

 

ENG

We are leaving early this morning. So short English update.

 

The road to Røros from Alvdal i filled with forest. A lot of forest. Only the train that signaled the horn when we waved to it entertained us. In Røros, the employees at Gummi og Maskin helped the engineer with the air filter. Cleaning and fixing it. They recommended us to drive 705. Avoiding traffic and for seeing reindeers. And we saw many reindeers. The engineer tried to signal the horn to get the reindeers out of the road. However, they panicked and ran even faster on the road. Almost over another car. The exhaust on the architect’s scooter is loose. The stonemason found some new parts at a gas station. Though, the exhaust need more fixing to hold the rough roads ahead. The same goes for the paprika the architect found in his bag. It was supposed to be eaten four days ago. Some way it found it way to the computer bag. The paprika is still red. So it will continue it journey with us.

NO

Morgenen i Alvdal startet med kraftig regn og torden. Det og langsom pakking trakk ut tiden på avreisen med to timer. Alvdal i Nordre Østerdalen er som beskrevet. Fylt med skog. Mer skog ble det på ruten mot Røros. Vi fikk et tog til å tute manisk på kommando da det passerte oss langsomt. Resten av reisen mot Røros var fylt med enda mer med skog og lite opplevelser. Ingeniøren fikk oss med til Gummi og Maskin, de hadde ikke luftfilteret han lette etter. Men heldigvis hadde de det rette utstyret for å vaske og smøre luftfilteret. De ansatte anbefalte oss å reise videre på 705. Mindre trafikk, mulig å se reinsdyr og vi unngår Trondheim som er full av veiarbeid.

 

Vi så mange reinsdyr. Skilter og advarsler om reinsdyr preget hele strekningen. Biler stoppet med nødblinken på mens de ventet på at reinsdyrene skulle løpe ut av veien. Elg var det også. Alle bilister og scootersjåfører så elgen som fomlet i veiskulderen utenom arkitekten. Han var fokusert på kruse scooteren gjennom landskapet med visiret oppe for å kjenne den friske fjelluften. Med biopplevelse av all myggen som ble kastet inn i øyet eller fanget i hjelmen.

 

Etter mange kilometer signalisert mureren at arkitekten måtte stoppe. På jordet foran busstoppet vi stoppet, vandrer en flokk med reinsdyr. Men mureren peker på boltene til eksosen til arkitekten som har løsnet og falt av. Eksosen har ristet i hvert hull og dump 705 hadde å by på. Kun to skruer var igjen ved svanehalsen som holdt den fra å falle av. Jakten på nye deler starter for mureren, siden arkitekten har liten interesse for det mekaniske.

 

Da vi startet scooterne på busstoppet valgte hele flokken med reinsdyr å løpe ut i veien. Ingeniøren kjørte etter flokken og fyrte av hornet med 120db. Dyrene fikk panikk og løpte enda raskere. Det bråkte fra ingeniøren. En bil med campingvogn stoppet. Flokken og bråkete ingeniøren løp og kjørte rett mot bilen med campingvogna som raskt satte på nødblinken. Den prøvde å rygge. Men bakke og biler bak campingvogna hindrer unnamanøver. Rett foran bilen svingte reinsdyrene ut i skogen. Ingeniørens oppgave var fullført.

 

På pizzaen i Selbu.

“Med den jagingen du hadde etter reinsdyrene, har du fått reinsdyrguden etter deg.” Mureren

“Hva? Jeg forsøkte bare å få dem til å løpe ut av veien.” Ingeniøren

“Ja, og det fungerte eller?” Mureren

“Haha.” Programmereren

“Alle vi andre stopper. Du kjørte etter og tutet alt du kunne med hornet ditt.” Mureren

“De løp ut av veien til slutt. Så det fungerte.” Ingeniøren

 

På campingen i Selbu fant arkitekten en rød paprika i bunnen av veska med datautstyret. Intensjonen var å spise den for fire dager siden. Før vi satte ut på reisen. Det er fremdeles håp for paprikaen. Så den blir med videre.

 

ENG

Day 4: Heavy rain this night. Cold. The stonemasons rain jacket has been laying out in the rain. Defeating it purpose or not?